Verzekeringen en federaties

Verzekeringen

BOAS is aangesloten in het kader van ongevallen.  Heb je een ongeval, neem contact op met info@boasvzw.be.  Ieder lid is verzekerd voor lichamelijke ongevallen via één van deze federaties.  De club is niet verantwoordelijk en verzekerd voor verlies, diefstal van of schade aan materiële voorwerpen.

 

Federaties

BOAS sluit haar leden en vrijwilligers aan bij verschillende federaties omdat elke federatie een specifieke invalshoek heeft.
Ieder lid is standaard aangesloten bij één van de volgende sportfederaties. Voor specifieke projecten waarbij het gewenst is om bij meerdere federaties aangesloten te zijn, moet er contact op genomen worden met ons via info@boasvzw.be

 

 

G-sport Vlaanderen

G-sport Vlaanderen ondersteunt G-sportclubs  die zich op een competitieve en recreatieve manier richten naar mensen met een beperking of kwetsbaarheid. De sportfederatie begeleidt ook de topsporters met Paralympic Team Belgium.

Zwemfed

We zijn aangesloten bij de Zwemfed, de Vlaamse Sportfederatie die zich inzet voor alle zwemsporters, dus ook voor G-zwemmers. De Zwemfederatie promoot in Vlaanderen en Brussel de zwemsporten als één van de gezondste en langst beoefenbare sporten die bestaan. Ze houdt zich bezig met de omkadering en ontzorging van alle clubs en zwemmers die (leren) zwemmen.

GEZINSSPORT  Vlaanderen

Het gezin is belangrijk BOAS .   Zussen, broers en/of ouders worden ook betrokken bij de werking.  Daarom is het van belang dat we zijn aangesloten Gezinssport Vlaanderen en de voordelen van deze federatie aan onze gezinnen aanbieden.  Voor Gezinssport Vlaanderen zijn sport en bewegen de twee grote pijlers waarrond ze werken. Zij willen alle gezinnen, en bij uitbreiding zoveel mogelijk mensen in Vlaanderen, een hand reiken in hun streven naar een gezond leven, een van de belangrijkste componenten van welzijn.